Fakta om skyltdockor

Fakta om våra skyltdockor

Skyltdockorna är tillverkade i glasfiber eller plast beroende på vilken modell du valt. Skyltdockor gjorda i glasfiber får en väldigt behaglig känsla och en naturlig look med smink och toningar. Skyltdockor gjorda i plast har den fördelen att dem i stort sett är okrossbara. Dem kan dock se plastigare ut i sn form, men ansikte/huvud är tillverkad i en mjukare plast och därmed så har den fått ett behagligare utseende med smink och "riktiga" ögonfransar osv.

En vuxen skyltdocka är monterbar och består oftast i 7-8 delar medan en barndocka oftast består av ett antal mindre delar då över och underkropp oftast är en enda del. Till detta kommer förstås glasplatta, fot och vadstativ. Allt detta inkluderas i samtliga dockor förutom några av de sittande där en pall istället kan följa med.

Alla våra skyltdockor är tillverkade i glasfiber förutom serien plast.

Delar på en skyltdocka.

En skyltdockas olika delar

Denna typ av fästanordning har alla våra skyltdockor.

Delat av en skyltdocka

 

De skyltdockor som har löstagbart
huvud har denna typ av fattning.
Vadstativ. 
SkyltdockshuvudVadstativ till skyltdocka 
 
 
Fot och vadstativ på skyltdocka.
  
Vadstativ  

 

Vad kostar en skyltdocka?
 
Detta är ingen lag men ändå en bra fingervisning om pris och nivå.

0000-1000 krLågprisEn skyltdocka allt som oftast av enklare plastmaterial. Slit o släng som klarar hård hantering.
1000-2000 krBudgetEn skyltdocka i plast eller glasfiber, glass-fibre-reinforced plastic (GFRP) förstärkt med glasfiber.
2000-3000 krPremiumEn skyltdocka i det vanligaste spannet där både design, kvalité, position och känsla ska vara något högre. ABS eller glasfiber.
3000-4000 krDeluxeEn skyltdocka som ska hålla hög klass och hög kvalité eller en docka i udda modell eller position. ABS eller glasfiber.
4000-8000 krFirst classHögsta kvalité i glasfiber ofta från ett känt märke. Nya innovativa modeller i både färg och form.